Hvad er udveksling?

Alle DTU-studerende har mulighed for at tage på udveksling som en del af deres uddannelse. Udveksling indebærer at DTU både sender studerende på udveksling såvel som modtager internationale udvekslingsstuderende fra vores partneruniversiteter i hele verden.  

Idet der sendes studerende begge veje imellem DTU's 100 partneruniversiteter, vil du ikke skulle betale studieafgift i udlandet - se de mange forskellige muligheder på DTU Beyond Borders. Søger du på udveksling indenfor EU/ EØS (minus Schweiz), vil du yderligere kunne ansøge om et Erasmus stipendium til dit ophold.

Det er mest almindeligt at søge om at tage et semester (30 ECTS-point) i udlandet som del af dit studieprogram på DTU, men det er også muligt at læse et helt akademisk år i udlandet, hvis det kan passe ind i din studieplan. Det og meget mere går vi i dybden med på de næste sider, hvor du blandt andet kan få svar på de indledende spørgsmål såsom: 

Derudover guider vi dig igennem processen trin for trin: 

  1. Sådan søger du til DTU
  2. Sådan søger du til værtsuniversitetet
  3. Tjekliste før afrejse
  4. Imens du er afsted
  5. Tilbage på DTU

Så tag dig god tid til at læse videre og kom ét skridt nærmere på at planlægge en uforglemmelig studieoplevelse i udlandet!

https://studyabroad.dtu.dk/study-abroad/udveksling
19 MAJ 2024