Praktik i udlandet

Hvad er praktik i udlandet? Hvor finder du inspiration til valg af praktiksted, og hvem skal du kontakte for at få hjælp og vejledning? Læs mere på denne og de følgende sider for at få svar på dine spørgsmål om praktik i udlandet.

 


DENNE SIDE HENVENDER SIG KUN TIL DIPLOMINGENIØRSTUDERENDE

Hvis du er BSc- eller MSc-studerende, kan du stadig tage et praktikophold i udlandet, men dette vil i så fald være uden for dit studieprogram på DTU. Praktikophold for BSc- og MSc-studerende kan ikke meritoverføres til studieprogrammet på DTU.
Der er mulighed for at lave et projekt i samarbejde med en virksomhed i udlandet. Se mere i din studieordning eller kontakt Studievejledningen.Hvad er praktik i udlandet?

Praktikforløbet er ingeniørarbejde i den virkelige verden. Det er en unik mulighed for at afprøve og anvende det, du har lært på studiet i en ingeniørmæssig kontekst.

Du får en værdifuld indsigt i, hvad din rolle bliver, når du som færdiguddannet ingeniør kommer ud på arbejdsmarkedet. 

Praktikken er typisk placeret på 5. eller 6. semester. Praktikken har et omfang på 30 ECTS-point (et semester) svarende til et forløb i en virksomhed på 20 uger (100 arbejdsdage). De 20 uger er eksklusiv ferie- og helligdage. Herudover er der afsat 2 uger til rapportskrivning.

Praktikken tilrettelægges med udgangspunkt i professionens erhvervsforhold og kompetencebehov, så den i kombination med de øvrige uddannelseselementer bidrager til, at den studerende udvikler professionelle ingeniørkompetencer.

På disse sider kan du læse mere om, hvor du kan finde praktiksteder i udlandet, hvem du kan kontakte her på DTU for at få vejledning og svar på dine spørgsmål og læse mere om praktiske forhold i forbindelse med dit ophold.Hvorfor tage praktik i udlandet?

Der er flere gode grunde til at tage et praktikophold i udlandet, hvor du har mulighed for at:

- Opgradere dit CV, og skabe en profil, der skiller sig ud fra dine medstuderendes.

- Få et internationalt netværk.

- Forbedre dine sproglige kompetencer.

- Opleve en ny og anderledes arbejdskultur.

- Udvikle dig på et personligt plan.

- Få en oplevelse for livet.


 

Praktik ved CERN

Kunne du være interesseret i et kort praktikophold (1-6 måneder) ved The European Organization for Nuclear Research - CERN?

Så læs mere om mulighederne og se, hvordan du ansøger om at komme i betragtning som praktikant ved CERN på DTU Inside.
https://studyabroad.dtu.dk/praktik
19 MAJ 2024