Studier i udlandet

Som DTU-studerende har du mange muligheder for at tage en del af din uddannelse i udlandet - alt fra et semester i Shanghai til et fastlagt studieforløb i Stockholm.

Udveksling

Et udvekslingsophold er oplagt, hvis du gerne vil til udlandet i ét eller to semestre i løbet af dit studie. Helt simpelt betyder et udvekslingsophold, at du som DTU-studerende har mulighed for at tage et semester af dit studieprogram på et af DTU’s partneruniversiteter rundt omkring i verden. Idet DTU udveksler studerende med partneruniversiteterne, vil du som studerende ikke skulle betale studieafgift i udlandet.

Med over 100 internationale partneruniversiteter er der mange interessante universiteter at vælge imellem – nogle blandt de bedste i verden.

Sommerskole i udlandet

 Et sommerskoleophold er ideelt, hvis du gerne vil optjene 5 eller 10 ECTS-point og godt kunne tænke dig at prøve kræfter med en ny universitetskultur og livet som udvekslingsstuderende i en kortere periode.

Internationale fællesuddannelser

 En international fællesuddannelse er en oplagt mulighed, hvis du gerne vil styrke din faglige profil og høste spidskompetencer fra nogle af verdens bedste universiteter i et struktureret forløb. 

Praktik i udlandet

Studerer du til diplomingeniør og kunne tænke dig at få nogle professionelle, internationale perspektiver som en del af din uddannelse, kan det være en ide at undersøge muligheden for praktik i udlandet.

Praktik ved The European Organization for Nuclear Research (CERN)

Kunne du være interesseret i et kort praktikophold (1-6 måneder) ved CERN, så læs meget mere om det og hvordan du kommer i betragtning som praktikant på DTU Inside.

Selvarrangeret udlandsophold

Hvis du har mod på det, er der også mulighed for selv at arrangere et ophold. Det kan især være oplagt, hvis dit drømmeuniversitet ikke er blandt DTU’s ca. 180 partneruniversiteter.


TU Delft
Søger du udveksling indenfor i EU/ EØS hedder det et Erasmusophold, og du vil kunne søge et Erasmus+ stipendium til dit ophold.

Derudover kan du følge alle de almindelige trin i ansøgningen om udveksling.
EAFIT
Læs meget mere om DTU's partneruniversiteter og se hvilke udvekslingsaftaler du kan søge til på DTU Beyond Borders.
https://studyabroad.dtu.dk/study-abroad
19 MAJ 2024