Udlandsstipendium - takster

Størrelsen af et udlandsstipendium afhænger af flere ting – læs nedenfor, hvad du skal være opmærksom på.


Kursusvalg

Størrelsen af SU udlandsstipendiet afhænger af, hvilke kurser du vælger i udlandet. Som en del af din ansøgning skal du vedlægge forhåndsmerit for de kurser, du har tænkt dig at følge i udlandet. De kurser vil blive vurderet i forhold til de tre takster, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen opererer med. 



De tre takster

Din ansøgning vil blive vurderet op imod de tre mulige takster. Taksterne angiver det beløb, der maksimalt kan gives i udlandsstipendium per år (svarende til 60 ECTS). De ligger for 2024 på følgende:

Takst 1: 48.100 DKK (60 ECTS)
Takst 2: 68.400 (60 ECTS)
Takst 3: 100.000 DKK (60 ECTS)

Har du valgt kurser på et ingeniørfakultet i udlandet, vil det i nogle tilfælde give takst 3, hvorimod kurser på et business eller humanistisk fakultet generelt udløser takst 1 eller 2 - også selvom du tager dem i forbindelse med din DTU-uddannelse.

DTU gør opmærksom på, at alle kurser skal takstindplaceres efter retningslinjer sat af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Kurser skal indplaceres, alt efter hvilket fakultet/afdeling de bliver undervist på ved gæsteuniversitetet samt kursets fagområde. Takstindplaceringen sker altså ikke baseret på, hvilken uddannelse den studerende er optaget på i Danmark, eller hvilke kurser de udenlandske kurser meritoverføres i stedet for.

Vær opmærksom på, at det ikke er muligt at få bekræftet, hvilken takst du vil modtage, før efter vi har behandlet din ansøgning, da alle listede kurser skal vurderes først.


Antal ECTS

Det er kun muligt at få dækket et beløb svarende til det antal ECTS-point, du har fået forhåndsgodkendt. Det betyder, at får du f.eks. godkendt 30 ECTS-point, vil du få den fulde takst for et semester på DTU (såfremt alle kurser ligger i den højest takserede kategori). Har du f.eks. fået kun 20 ECTS forhåndsgodkendt, vil du højst kunne modtage 2/3 af taksten for et semester.


Vær opmærksom på…

  • Stipendiet vil kun dække de udgifter, der er angivet på SU's side og vil derfor aldrig kunne være større end summen af disse udgifter lagt sammen.
  • I tilfælde af at stipendiet ikke dækker hele studieafgiften på det udenlandske universitet er det muligt at ansøge om at låne et beløb, der helt eller delvist svarer til differencen mellem den danske takst og det udenlandske universitets faktiske undervisningsafgift.
  • Din udenlandske studieafgift omregnes til danske kroner på baggrund af valutakurser, som Nationalbanken fastsætter henholdsvis 1. april og 1. oktober. Det er derfor vigtigt, at du holder den udenlandske studieafgift op imod kurserne til de ovennævnte tidspunkter, da de kan variere.
...at det ikke er muligt at:
  • ændre i beløbet, når det først er ansøgt
  • søge mere end et udlandsstipendium for samme periode
  • søge om udlandsstipendium på mere end 30 ECTS per semester (undtaget hvis merudgift kan fremvises)
  • få en ekstra udbetaling, når udlandsstipendiet først er udbetalt.