Økonomi og legater

Et udvekslingsophold behøver ikke at koste en bondegård. Tværtimod kan langt de fleste DTU-studerende komme på udveksling uden betydelige ekstraomkostninger.


Ingen tuition fee

Som udvekslingsstuderende skal du ikke betale undervisningsafgift (tuition fee) ved det udenlandske universitet. Det er ikke unormalt, at studerende i USA eller England skal betale kr. 50.000 om året i tuition fee – men som udvekslingsstuderende fra DTU sparer du altså de penge.Leveomkostninger og udgifter

Når du er på udveksling, har du selvfølgelig stadig de normale leveomkostninger, som du også ville have haft hjemme i Danmark – for eksempel bolig, mad og transport. Derudover vil der sandsynligvis være udgifter til ekstra forsikringer, omkostninger til visum-ansøgninger, flybilletter og lignende.SU, stipendier og legater

Du kan som regel tage din SU med til udlandet. Derudover kan du som udvekslingsstuderende fra DTU søge om:

  • Erasmus-stipendium (ca. 300 euro/måned) til de fleste udvekslingsophold inden for EU.
  • Mange vælger også at søge legater fra eksterne fonde. Her kan det oftest betale sig at lægge tid og kræfter i ansøgningen, hvorved du kan være heldig at få betydelig økonomisk støtte til dit ophold gennem disse fonde. 

Vær opmærksom på at det kan være svært at generalisere i forbindelse med økonomi, da økonomien i sidste ende afhænger i høj grad af, hvor dyrt du lever og hvor mange penge du bruger på for eksempel rejser, mens du er i udlandet.


 

https://studyabroad.dtu.dk/konomi
19 MAJ 2024